[Nrc.Nl] ACTA wil downloaders niet afsluiten van internet

Posted on


Brussel, 22 maart. De internationale overleggroep die internetpiraterij bestrijdt, ontkent dat hij internetters wil bestraffen die illegaal muziek, video of software downloaden. Ook hoeven internetaanbieders niet strenger te controleren op inhoud.

[…]

Uit uitgelekte documenten bleek dat ACTA van plan was om internetaanbieders te vragen strenger te controleren en een omstreden three strike-regeling in te voeren. Die houdt in dat internetters na drie overtredingen worden afgesloten van internet. De plannen roepen veel vragen op bij consumentenorganisaties, politieke partijen en digitale rechtenorganisaties. Zij vinden ACTA een verlengstuk van de entertainmentindustrie.

http://www.nrc.nl/economie/article2508675.ece/ACTA_wil_downloaders_niet_afsluiten_van_internet